23948sdkhjf

Absolent förvärvar legotillverkare

Lidköpingsföretaget Absolent Group har via dotterbolaget Absolent tecknat ett avtal om förvärv av verksamheten i SMK Sverige i Skövde.

– Detta förvärv är strategiskt viktigt för oss på flera områden. Det kommer att öka vår möjlighet att standardisera arbetsflöden, konsolidera inköp och effektivisera produktion samtidigt som det ökar vår kapacitet och flexibilitet av filterenhetsproduktion, säger Absolent Groups vd och koncernchef Axel Berntsson, enligt ett pressmeddelande.

SMK är ett privatägt bolag med primärt fokus på legotillverkning av mekaniska komponenter och produkter. Absolent är den dominerande kunden.

– Vi har under lång tid haft ett nära och bra samarbete med SMK kring produktion och produktutveckling. SMK:s och Absolents ledning har sett att det finns betydande värden som kan skapas långsiktigt av ett samgående och vi är väldigt glada över att vi har lyckats komma till en överenskommelse som bägge parter är nöjda med, säger Axel Berntsson.

SMK omsatte 43 miljoner kronor 2017 med en ebitda-marginal på åtta procent. Köpeskillingen uppgår till 13 miljoner kronor.

Bolagets verksamhet och tillgångar kommer omgående att övertas och konsolideras in i Absolent Group.

– SMK har ett kompetent, drivet och professionellt team och vi ser mycket fram mot att få dem som kollegor, säger Axel Berntsson vidare enligt pressmeddelandet.

Absolent tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft från främst metallbearbetningsmaskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11