23948sdkhjf

Sapa stänger i Danmark

Efter två år med stora ekonomiska problem stänger aluminiumföretaget sin avdelning i Grenaa och flyttar produktionen till Sverige. UPPDATERAD
Måndag eftermiddag fick 110 anställda på Sapa i Grenaa besked om att deras arbetsplats försvinner.

Sapa har haft produktion i Danmark sedan 1970, men nu är det slut. De senaste två åren har kostat koncernen omkring 30 miljoner danska kronor

Personal till Sverige
Företagsledningen har lovat att de anställda i Danmark får möjligheten för att flytta till Sverige, men direktör Henrik Futtrup säger till Danmarks Radio Østjylland att han inte räknar med att speciellt många tar emot erbjudandet.

Anställda i chock
Beskedet kom som en överraskning för medarbetarna.

Enligt Lars Møller som er medarbetarrepresentant i styrelsen har företaget en stigande orderingång och det har sett lovande ut den senaste tiden.

Försäljningsavdelningen till Århus?
Säljorganisationen med säljsupport och säljteknik blir kvar i Danmark och dessutom kommer säljorganisationen förmodligen att flyttas till en mer centralt belägen ort, till exempel Århus.

Omkring 95 medarbetare inom produktion och administration kommer att beröras av omstruktureringen, som förväntas genomföras innan årsskiftet 2011/2012. Förhandlingar med personalrepresentanterna har redan inletts.

- Vi är medvetna om att den planerade omstruktureringen kommer att få allvarliga konsekvenser för många av våra medarbetare. Bolaget kommer i möjligaste mån att försöka hjälpa dessa medarbetare att skaffa nya arbeten. Detta är en av frågorna som kommer att diskuteras under de kommande förhandlingarna, säger VD Henrik Futtrup i ett pressmeddelande.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078