23948sdkhjf

Emigration Express hålls en gång till

Den här gången deltar ännu fler kommuner i Jönköpings län.
– Emigration Express koncept sprids och nu är vi sju kommuner som hjälps åt att hitta kompetens till företagen, säger Nina von Krusenstierna, vd för Business Gnosjöregion, enligt ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att företagen har svårt att hitta rätt kompetens i rådande högkonjunktur.

Tanken är att stötta företagen i kompetensförsörjningen. I det här arbetet samverkar flera kommuner i Jönköpings län.

Den 9-10 februari 2019 kommer representanter från Business Gnosjöregion och från de deltagande kommunerna att vara på en mässa i Nederländerna.

Emigration Express to Sweden är ett paket-koncept som handlar om att hjälpa företagen att hitta kompetens att anställa inom sex månader.

I Nederländerna genomförs kortare intervjuer av erfarna rekryterare och därefter presenterar Arbetsförmedlingen kandidater för de företag som lämnat in jobbannonser.

Kandidaterna är anställningsbara och beredda att flytta till regionen inom sex månader.

Ett informationsmöte hålls den 12/12 kl 10.00 på Arbetsförmedlingen i Jönköping eller kl 14.00 på Arbetsförmedlingen i Gislaved.

Satsningen under våren 2018 ledde till att elva personer fick anställning i Gnosjöregionen och kommunerna i regionen fick ett 30-tal nya kommuninvånare.

Emigration Express to Sweden genomförs som en gemensam satsning med Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd, Jönköping, Mullsjö, Habo och Tranås kommuner.

Business Gnosjöregion samordnar insatsen.

– Emigration Express-processen fungerade mycket effektivt och arbetsgivarvänligt. Vi lade bara ned några timmar på detta och veckan efter intervjun så besökte kandidater oss på företaget i Hillerstorp. Det kan inte vara mer effektivt än så, säger HangOn:s vd Petter Törefors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109