23948sdkhjf

Alfa Laval tar order värd 140 miljoner

Företaget ska leverera kompakta värmeväxlare till USA.
Alfa Laval har tagit hem en order för leverans av kompakta värmeväxlare till en petrokemianläggning i USA.

Beställningen är bokad inom affärsenheten Welded Heat Exchangers i Energidivisionen och leverans planeras under 2019 och 2020.

Alfa Lavals kompakta värmeväxlare kommer att installeras i en anläggning för produktion av polymerer för vidare nyttjande i plastprodukter.

– Petrokemiska processer är väldigt energiintensiva. Genom att använda våra energieffektiva värmeväxlare kan kunderna spara stora mängder energi, vilket har en positiv effekt på lönsamheten. Att minska energiförbrukningen leder också till lägre koldioxidutsläpp vilket är bra för oss alla, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen, enligt ett pressmeddelande.

Alfa Laval är en internationell leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.

Företagets utrustning, system och tjänster är avsedda att förbättra prestanda i kundernas processer.

De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier.

Alfa Lavals produkter nyttjas även i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för ett komfortabelt klimat samt i kylsystem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125