23948sdkhjf

Maskintillverkaren får ny vd

Anders Lindqvist har utsetts till ny vd för Täbyföretaget Mycronic.
Mycronics styrelse har utsett Anders Lindqvist till ny vd och koncernchef.

Han kommer närmast från Piab Group där han har varit vd sedan 2013.

Anders Lindqvist har över 20 års erfarenhet från en rad internationella chefsroller inom Atlas Copco.

Han är i grunden maskiningenjör med kompletterande studier i marknadsföring från University of California.

Tillträde till den nya tjänsten sker senast under det andra kvartalet 2019. Han efterträder nuvarande vd Lena Olving som går i pension, enligt vad som tidigare är känt.

– Det är med stor glädje som jag nu tar på mig rollen som vd för Mycronic. Det är ett mycket intressant och spännande bolag i en växande marknad. Med min bakgrund och erfarenhet från att driva tillväxtföretag inom teknisk industri känner jag att jag har mycket att bidra med till Mycronics fortsatta utveckling, säger Anders Lindqvist, enligt ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad att vi nu får in Anders Lindqvist som vd. Anders har liksom Lena Olving en bred internationell erfarenhet, vilket är en viktig faktor när Mycronic nu fortsätter att bygga sin globala marknadsposition, säger Patrik Tigerschiöld, styrelseordförande för Mycronic.

Mycronic erbjuder maskritare för tillverkning av fotomasker inom olika tillämpningsområden.

Dessa områden är tillverkning av bildskärmar (för bland annat TV, smarta telefoner och surfplattor) samt tillämpningar inom multi-purpose marknaden, ett brett marknadssegment som omfattar många olika tillämpningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11