23948sdkhjf

Deras skumplast används i rymdraketer

Företaget Recticel i Gislaved grundades 1920 och är ett av de första plastföretagen i Gnosjöregionen.
Recticel ingår i en belgisk företagsgrupp med totalt cirka 8 000 medarbetare. Koncernen är en av världens största aktörer inom skumplast.

Ett av Recticels ben är Technical Foam vars produkter används inom flera olika typer av områden.

– Mycket av våra produkter går till bilindustrin, exempelvis tillverkar vi skumplast som sedan lamineras i själva bilinredningen. Vi gör också bränslefilter, filter till fläktar, vi gör stommarna som vindkraftverkens rotorblad gjuts kring och vi säljer till och med komponenter som ingår i ljuddämpande paneler till rymdraketer, säger Ronnie Petersson, försäljningschef Technical Foam, till mässorganisationen vid Elmia Subcontractor i ett färskt reportage.

Recticel arbetar främst med flexibel polyuretancellplast (i dagligt tal kallat skumplast) av polyeter- eller polyestertyp.

Men de använder även andra cellplaster och material som polyeten, PVC, cellgummi, filtermaterial, textila material med eller utan adhesiv.

Materialen tillverkas i stora volymer och är ofta skräddarsydda för att möta efterfrågade egenskaper från många olika branscher inom alla typer av industri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.072