23948sdkhjf

AP&T lösning till dansk djupdragningsspecialist

Mitt under den värsta lågkonjunkturen, bestämde sig C&K Johansen för att tillsammans med AP&T utveckla en lösning som skulle göra produktionen betydligt flexiblare och effektivare. I januari 2011 var jobbet klart.
Större flexibilitet och högre effektivitet. Det är målet när danska djupdragningsspecialisten C&K Johansen i Horsens, Danmark investerar för framtiden med nya automationslösningar från AP&T.

Ständigt hårdare konkurrens, inte minst från lågkostnadsländer, driver utvecklingen inom den europeiska plåtformningsindustrin mot en allt högre grad av automatisering.

För danska C&K Johansen, som tillverkar en stort antal olika delar i mindre eller medelstora serier för många olika kunder och ofta med kort framförhållning, är flexibiliteten en helt avgörande framgångsfaktor.

– Ju snabbare vi kan ställa om från en produkt till en annan, desto mindre betyder batchens storlek, säger C&K Johansens VD Peter Møller.

Nya lösningar
Utgångspunkten var två befintliga hydraulpressar, en på 500 ton och en på 1000 ton, som hittills hanterats manuellt. Nu är båda fullt automatiserade och kan användas antingen var för sig eller tillsammans.

Varje press kan utföra ett eller flera pressmoment, beroende på vilken typ av detaljer som tillverkas, och är förberedd för snabba verktygsbyten.

Ämnesmataren klarar plåtar på upp till 1500x1500 mm med tjocklekar på upp till 10 mm, något som C&K Johansen är ensamma om på den danska marknaden.

Men det som verkligen lyfter flexibiliteten är de två fyraxliga SpeedFeeders som tar hand om förflyttningen av ämnen och detaljer till och från pressarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078