23948sdkhjf

Sandvik Coromant förbättrar stålfräsningen

Företaget lanserar två nya skärsorter som innebär en bättre livslängd och bearbetningssäkerhet.
Sandvik Coromant presenterar två nya skärsorter för stålfräsning – GC4330 och GC4340.

Med hjälp av avancerade tillverkningstekniker, som ett nytt substrat, Inveio-beläggning och en bättre efterbehandling, skapar de nya sorterna en markant bättre verktygslivslängd och bearbetningssäkerhet jämfört med de tidigare GC4230 och GC4240 som kommer att ersättas.

Bakgrunden är utmaningar vid fräsning i ISO P-arbetsstycken. En del hårda och nötande stål kan till exempel generera förslitning längs skärets flank. Det här gäller speciellt vid högre hastigheter och längre tider i ingreppet.

Bearbetning vid instabila förhållanden på grund av dålig fixturering eller långa överhäng ökar dessutom risken för urflisning i skäret.

Värmevariationer under bearbetning, särskilt under våta förhållanden, kan orsaka sprickbildning och efterföljande plötsliga brott.

– Våra nya sorter klarar dessa problem på flera sätt. Den optimerade Inveio-beläggningen ökar till exempel slitstyrkan och verktygslivslängden dramatiskt, utan att äventyra säkerheten. Den likriktade kristallorienteringen gör att beläggningen har högt motstånd mot värmesprickor, vilket i sin tur främjar en lång och tillförlitlig verktygslivslängd, säger Magnus Engdahl, Product Application Manager vid Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078