23948sdkhjf

Stororder till Konecranes

Företaget har fått en beställning på 19 industrikranar för bl.a. hantering av plåtrullar
Konecranes levererar 19 industrikranar till Ma’aden Rolling Company:s valsverk i det nya industriella området Raz Az Zawr norr om Jubail i Saudiarabien.

Värdet publiceras inte
Beställningen erhölls under första kvartalet 2011. Kranleveransen börjar i september 2011 och de sista kranarna levereras i mars 2012. Parterna har kommit överens om att inte publicera beställningens värde.

Kranarna
Fyra av kranarna är helt automatiserade. Två av dessa används i behandlingen av obearbetade metallstycken och två för hantering av plåtrullar. Kranarnas automation kommer att samspela med MES - systemet för styrning och övervakning av produktionsprocessen i fabriken. I beställningen ingår också två typer av kranar med gaffelgripar, en 35 tons kran för återvinning av smält metall, och 12 Konecranes nyaste generationens SMARTON®-kranar utrustade med programmerbart styrsystem. SMARTON®-kranen innehåller ett imponerande antal smarta kranegenskaper som är konstruerade att förbättra säkerheten, minska energikonsumtionen med upp till 30 procent och hindra värdefulla varor och produktionsutrustning från att skadas.

Krankommunikation
Både kranarna för behandling av obearbetade metallstycken och kranarna för hantering av plåtrullar måste kunna kommunicera med alla andra automatiserade maskiner i valsverket för att slutföra valsprocessen, i vilken det ursprungliga metallstycket blir en 2,5 mm tjock plåtrulle.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125