23948sdkhjf

Koncranes går under jord

Det blir Konecranes som ska utföra service och underhåll på industriella portar och lyftutrustning vid LKABs anläggningar i Kiruna och Svappavaara, samt på lyftutrustning i Malmberget och Luleå.

Konecranes har vunnit ett flerårigt servicekontrakt med LKAB. Kontraktet omfattar service och underhåll av cirka 1 600 objekt vid fyra anläggningar i norra Sverige, norr om polcirkeln.

LKABs gruvor i norra Sverige ligger isolerat och i svåra vintermiljöer, med temperaturer som ofta kryper under minus 20 grader.

Inuti anläggningarna finns en del av utrustningen som behöver regelbunden service mer än en kilometer under jord, och de massiva industriella portarna måste fungera felfritt med tanke på de stabila temperaturer som krävs för att tillverka järnmalm. 

– Konecranes är sedan tidigare vår leverantör i Malmberget. Baserat på detta beslutade vi oss för att utöka samarbetet till hela företaget, inklusive våra dotterbolag. Det fleråriga avtalet ger oss möjlighet att tillsammans med Konecranes planera ett gemensamt långsiktigt underhållsarbete, och vi ser fram mot att påbörja nästa skede, säger Johan Rotmalm, kontraktsansvarig vid LKAB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095