23948sdkhjf

En automatiserad lösning till Weland Stål

Ulricehamnsföretaget moderniserar och vidareutvecklar sin produktion för att inte vara för beroende av personal när väl produkterna måste fram.
Weland Stål AB är ett företag som ingår i Weland koncernen.

På Weland Stål AB tillverkas i huvudsak takskydds och säkerhetsprodukter. De jobbar efter högt ställda krav från sina kunder och att de ska ge en mycket hög servicegrad.

Leveransprecision är bland det viktigaste för dem. Här är det viktigt med korta ledtider för att kunna leverera i tid. Deras produktion är säsongsbetonad och när väl kundorder kommer in så måste man kunna leverera snabbt till sina kunder, detta sätter höga krav på produktionen.

Modernisering
Sedan några år så har man påbörjat ett arbete för att modernisera och vidareutveckla sin produktion där kraven har varit att man vill ha en automatiserad produktion, för att inte vara för beroende av personal när väl produkterna måste fram.

Det har också varit viktigt med ergonomi och en trivsam arbetsmiljö för deras anställda.

Det senaste behovet har varit att man har haft en stansmaskin som har behövts bytas ut. Man har under flera år undersökt marknaden för att se olika lösningar och alternativ samt även haft resonemang med moderbolaget Weland AB i Smålandsstenar.

En kombimaskin
Efter noga övervägande så har nu Weland Stål AB investerat i en kombimaskin, stans/laser från Amada, en EML 3610 NT med PDC automatisk verktygs hantering, lager ASMP300 och PR+2 för detaljsortering.

Från början var det inte tänkt att man skulle ha en kombi utan bara en traditionell stansmaskin, men efter analyser och genomgångar så föll valet på Amadas kombilösning. Anledningen till valet är att man såg de stora fördelarna med det rörliga skärhuvudet som skär över hela plåtens bredd tillsammans med den stora breda falluckan som har samma bredd som plåten.

Med denna lösning så ser man på Weland Stål AB att man har gått ett steg i riktningen för en mer automatiserad lösning och mer ergonomisk produktion än de gamla lösningar som redan finns på marknaden.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078