23948sdkhjf

3D Center ökar tillgängligheten för den additiva tillverkningsmetoden

Västerviksföretaget lanserar en portal i samarbete med 3Yourmind.
Den nya portalen har skapats för att förbättra tillgången till industriella 3D-utskrifter för B2B-kunder.

3D Center, som är verksamt i hela Norden, menar att den nya portalen kommer att skapa ytterligare marknadsvärde. Det här ska ske genom att kunderna ges en möjlighet att testa AM-tekniken med hjälp av ett brett utbud av material före de investerar i egna maskiner. De kommer också att få en möjlighet att välja var utskrifterna ska produceras vilket kommer att sänka leveransavstånden.

– Tidigare har vi arbetat med många olika applikationer, allt från arkitektur, prototyper och slutprodukter. Med implementeringen av denna portal strävar vi efter att utvidga vår verksamhet till ännu fler sektorer, eftersom vi ser alla fördelar som denna teknologi kan erbjuda. Vi kan nå fler kunder, ge dem djupare tillgång till vår expertis, och på så sätt främja 3D-utskrift ännu mer, säger 3D Centers vd Ulf Qviberg enligt ett pressmeddelande.

Kunden kan placera ordern i 3D-skrivplattformens verktyg. Det sker genom att ladda upp en fil. Dess utskriftsegenskaper kontrolleras direkt och sen är det bara att välja mellan ett antal anslutna HP Jet Fusion 4200 3D-skrivare i Norden. En offert skapas och kunden väljer närmaste upphämtningsplats. Hela processen tar bara några klick och går på ett par minuter.

– Vi är stolta över att fortsätta att stärka vår närvaro i Norden och att arbeta tillsammans med erfarna partners som 3D Center. Vi ser hur AM revolutionerar branschen nästan dagligen och kommer fortsättningsvis stödja dess adoption genom att tillhandahålla lösningar som förenklar och optimerar 3D-produktionsprocesser, säger Krystian Pawełczyk, Key Account Manager på 3Yourmind, enligt pressmeddelandet.

3D Center är en leverantör av hårdvara för additiv tillverkning som också tillhandahåller service, support och eftermarknad. De representerar flera stora tillverkare av professionella och industriella 3D-skrivare.

3Yourmind skapar portaler för att effektivisera industriell 3D-utskrift. De digitala 3D-arbetsflödena ansluter lager och produktionsplatser, optimerar resursutnyttjandet och möjliggör smarta AM-produktionsbeslut. Tanken med deras plattformar är att gå mot nästa generation av tillverkning – så kallad agil tillverkning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.084