23948sdkhjf

De investerar 15 miljoner i en ny stor lackeringslinje

"Vi har inte prutat på något, vi ville ha det absolut bästa som finns på marknaden."
Företaget som har satsat i verksamheten heter Leba och har sin bas i Hillerstorp i Gnosjö kommun.

Under året har de investerat i en ny lackeringslinje som är utrustad med ny förbehandling. De har dessutom valt att kvalitetssäkra verksamheten med ett helt nytt reningsverk.

– Det här är en topplina. Vi har inte prutat på något, vi ville ha det absolut bästa som finns på marknaden, säger delägaren Fredrik Backstig till Gnosjoregion.se i ett färskt reportage.

Det är Greiff som ihop med H2O och Gema har levererat anläggningen. Det handlar om en investering på totalt 15 miljoner kronor i en ny stor lackeringslinje som ersätter två äldre.

– Vi har investerat i Bondrite, en 7-stegs förbehandling från Henkel, den nya generationens förbehandling. Detta förbättrar och förädlar slutprodukten och det finns ett stort behov av den här typen av förbehandling. Nu kan vi ta oss an jobb som vi fått tacka nej till tidigare, säger Fredrik Backstig till Gnosjoregion.se.

Leba är en legotillverkare som avfettar, fosfaterar och pulverlackerar produkter. De omsätter 110 miljoner kronor och har 60 medarbetare.

Företaget grundades 1979. De förfogar över en lokalyta på 23 000 kvadratmeter och ett färgbibliotek på cirka 1 000 färger.

Leba har åtta separata lackeringslinor. Deras maskiner står aldrig helt still. En del körs varje natt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078