23948sdkhjf

Olsons går nya vägar

Även på maskinmarknaden behövs det alternativ och hos Olsons Maskinservice AB har man tagit modell av den moderna bilhandlaren.
I Vingåker hos Olsons Maskinservice Ab har man arbetat med pressar sedan 1973 och då främst med pressar från Italien.

Men genom AQ Holmbergs i Anderstorp kom Olsons i kontakt med maskintillverkare ifrån Taiwan.

AQ Holmbergs har sedan många år erfarenhet av Chin Fong pressar och Tomac bandmatning i sin fabrik i Kina.

- Så bra erfarenhet att de bad oss ta hem en presslinje till deras svenska fabrik i Anderstorp till lägre kostnad än de italienska alternativen på marknaden, berättar Patrik Olson, försäljningsansvarig på Olsons Maskinservice AB.

Skandinaviska agenter
Efter ett besök till AQ Kina och leverantörerna Chin Fong och Tomac i början av 2010 beställde AQ en komplett presslina av Olsons Maskinservice samtidigt som företaget övertygades om att dessa två var rätt leverantörer för den Skandinaviska marknaden.

- Och nu har vi tecknad avtal om att ansvara för den Skandinaviska marknaden för Chin Fong och Tomac, säger Patrik Olson.

Varför väljer ni att ta in Taiwanesiska maskiner i erat produktsortiment?
Patrik Olson förklarar:"De senaste fem åren har vi märkt att allt fler av våra kunder har svårt att räkna hem investeringen i en ny presslinje från de italienska leverantörerna, prisbilden är för många för hög vilket resulterar i att de, efter erhållen budgetoffert, helt enkelt skrinlagt sina investeringsplaner.

Vi vill med detta nya program av pressar och matarverk bygga ett produktprogram som mer liknar den moderna bilhandlarens. D.v.s. att ha alternativa lösningar för varje enskild kund.

Ska du ha en standard press, enligt leverantörens specifikation utan anpassningar, erbjuder vi Chin Fong. Vill du ha en kundanpassad press, specialbyggd för dina krav, bör du nog överväga vår italienska ZANI press, en leverantör van med speciallösningar."

Flera offerter ute
Olsons har nu en Chin Fong GTX-200 tons press i Vingåker som skall, efter leverans av matningslinen, installeras hos AQ i Anderstorp nu i sommar.

- När vi får in denna första presslinjen är vi övertygade om att fler kommer kunna hitta sin standardpress till en acceptabel investeringsnivå, säger Patrik Olson.

Han fortsätter: ”Och vi har redan idag ett 10-tal offerter ute på maskiner upp till 1500 tons presskraft.”

Patrik Olson understryker att deras egna tekniker har varit på utbildning hos Chin Fong och Tomac och att pressarna utrustas med svenskt styrsystem, komponenter och att reservdelar finns på lager i Vingåker.


Chin Fong Modell Servo GTX 300S

Chin Fong Modell Servo GTX 300S

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063