23948sdkhjf

Sandvik Coromant visar nya sorter för hårdsvarvning

Företaget kompletterar sitt erbjudande.
Företaget som tillverkar skärverktyg och verktygssystem kommer inom kort att presentera två nya sorter för så kallade intermittenta hårdsvarvningsoperationer.

Deras namn är CB7125 och CB7135. Dessa finns tillgängliga från oktober och de kompletterar de befintliga sorterna CB7105 och CB7115.

Tanken med de nya sorterna är att möjliggöra medeltunga till tunga intermittenta skär. Med sorterna går det att avlägsna det härdade lagret (skärdjup upp till 2 mm) i sätthärdat och induktionshärdat stål vilket är vanligt på komponenter som används inom fordonsindustrin.

Fördelarna med produkterna är, enligt Sandvik Coromant, en längre och mer konstant verktygslivslängd, goda ytjämnhetsnivåer och konstanta måttoleranser.

– För alla som jobbar med transmissioner och andra hårdsvarvade komponenter finns anledning att välja dessa CBN-sorter. Inte minst eftersom de ger mervärde vad gäller både hastighet, säkrare egglinje och konsekvent skärlivslängd, vilket innebär lägre kostnad per komponent. Det gäller särskilt när man siktar på en enstycksstrategi, det vill säga ett enda ingrepp med större spåntjocklek och hög hastighet, säger Torbjörn Ågren som är produktchef för General Turning på Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.

De nya sorterna finns tillgängliga för verktygssystemen T-Max P, CoroTurn 107 och CoroTurn TR.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.083