23948sdkhjf

Mekom demonstrerar maskin- och industribelysning

Företaget ställer ut på Nordens största elmässa för första gången.
Det är den 17-18 oktober som gäller.

Den Huskvarnabaserade komponentleverantören Mekom ställer ut på elmässan i Kista. Där kommer de att visa maskin- och industribelysning från FKB:s varumärke Techmalux.

Tyska FKB med varumärket Techmalux är en stor spelare på området belysning med hög IP-klass. Företaget har anpassat sig till utvecklingen för LED-tekniken de senaste åren.

Mekom och FKB har samarbetat i hela 20 års tid.

– Att göra denna satsning på Elmässan, med en specifik produktgrupp i vårt sortiment, är otroligt inspirerande, säger Bengt Hörstrand, affärsområdesansvarig på Mekom, enligt ett pressmeddelande.

Företaget har haft en ökad omsättning på maskin och industribelysning de senaste åren.

– Flera nya kunder kommer till oss varje vecka och upptäcker fördelarna och möjligheterna med Techmalux maskinbelysning. Vi ser då Elmässan som en naturlig mötesplats för att träffa både nya och befintliga kunder, säger Bengt Hörnstrand vidare.

Mekom kommer vid mässan att visa belysning för bland annat följande användningsområden: bearbetningsmaskiner, maskinkonstruktioner, förpackningsmaskiner, livsmedelsmaskiner, järnvägsmaskiner, automation, offshore, tryckeri, billyftar med mera.

Elmässan hålls på Kistamässan i Stockholm. Här samlas aktörer inom elinstallation, belysning och fiber på ett enda mässgolv.

Företaget håller till i monter P13 mellan klockan 9–17 på onsdagen och 9–16 på torsdagen.

Mekom är Mekankomponenters industrirelaterade affärsverksamhet. De tillhandahåller fästelement med fjädrande spännbussningar och spännstift.

I sortimentet ingår även maskinskydd som avstrykare, vävbälgar, gummibälgar, lamellbälgar, rullbandskydd, gardiner, teleskopskydd, teleskopfjäderskydd och kabelkedjor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095