23948sdkhjf

Automation och robotisering är en överlevnadsfråga

"Det är en överlevnadsfråga för de små- och medelstora företagen inom tillverkningsindustrin att satsa på automation och robotisering", säger Eva Holmström, styrelseordförande i Karlskoga Automation.
Det framkom vid en konferens i Karlstad kring Automationsutmaningen och regeringens satsning, Robotlyftet, enligt Nya Wermlandstidningen.

Eva Holmström fortsatte:

– Om företagen inte sätter upp automation och robotisering på prioriteringslistan kommer Sverige som industriland att halka efter. Visst handlar det om mycket pengar, men vad är alternativet?, sade hon.

Karlskoga Automation arbetar med automatiserade produktions- och monteringslinjer där robotar blir ett inslag i en flexibel lösning.

Företaget distribuerar fullständiga industrirobotlösningar för både hantering och svetsning. Det sker med eller utan vision-system.

Inriktningen är tung verkstadsindustri, läkemedelsindustri samt övrig hantering. Företaget erbjuder även maskinbetjänings- och bearbetningslösningar.

Kompetenser för integrering av robotar är från företag som ABB, Kuka, Motoman, Mitsubishi, Janome och Epson.

Vidare ombesörjer Karlskoga Automation även utbildningspaket för operatörer och programmerare, liksom förstudier och simuleringar av robotlösningar.

Karlskoga Automation samverkar med ABB Robotics.

Samarbetet handlar om både konstruktion av färdiga automationslösningar samt service av fullständiga robotanläggningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11