23948sdkhjf

De skalar upp produktionen

"Vi har otroligt mycket förfrågningar på våra produkter."
Västeråsföretaget Opiflex utvecklar, tillverkar och levererar ett flyttbart robotkoncept så att det enkelt går att dela hela robotcellen med flera maskiner. Företaget har en patenterad säkerhetslösning som gör att användaren slipper staket och ändå följer alla säkerhetsdirektiv.

De har också utvecklat en lösning för enkel robotprogrammering. Med enbart fem minuters utbildning kan användaren själv programmera roboten för en ny produkt på mindre än tio minuter, i stället för tre till fyra timmar av en specialist.

Nu meddelar de att legotillverkaren Kablageproduktion, som tillverkar deras produkter, ökar takten i sin tillverkning.

– Vi är mycket stolta över alla förfrågningar som vi får från små och medelstora företag men också stora globala företag som hör av sig både Tier1 och OEM. Det hade vi aldrig vågat drömma om, säger Opiflex vd och grundare Johan Frisk till Metal Supply.

Häromveckan gjorde de en installation på en kantpress hos Mastec i Dalstorp. Den här veckan installeras en Opiflex-plattform hos Finspångs Finmekaniska för betjäning av CNC-svarning.

Om två veckor ska de till Norge och installera Opiflex plattform för CNC-svarv och CNC-fräs hos en av Norges stora Tier1-leverantör tillsammans med partnern RobotNorge.

– Vi har otroligt mycket förfrågningar på våra produkter, säger Johan Frisk till Metal Supply.

Opiflex har fått ett flertal utmärkelser för sina lösningar, bland annat EU-kommissionens stora innovationspris 2015 och finalist i robot- och automationsbranschens mest prestigefulla pris IERA Awards 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093