23948sdkhjf

Nytt automationssamarbete

Svenska Automationsgruppen och Robotdalen etablerar ett samarbete för att tillverkningsindustrin i Sverige ska vara på framkant med nya teknologier och produkter.
För att fånga upp innovationer och forskningsresultat och omsätta idéer till nya produkter har Svenska Automationsgruppen och Robotdalen etablerat ett samarbete som bygger på informationsutbyte och samverkan mellan organisationernas medlemsföretag, näringsliv, akademi och samhälle.

Tillverkningsindustrins konkurrensförmåga blir allt mer beroende av flexibel, resurseffektiv och miljöriktig produktion. Samtidigt krävs innovationsförmåga ny kunskap och entreprenörskap för att utveckla och producera nya produkter som kan ge konkurrenskraft på den globala marknaden.

Nya affärsmöjligheter
Svenska Automationsgruppens globala nätverk med ledande leverantörer av komponenter, delsystem och lösningar i kombination med Robotdalens erfarenhet att föra samman leverantörer, kunder och användare, entreprenörer, forskare, finansiärer och andra aktörer formar en stark allians där Robotdalen blir en ”Innovation Driver” åt Svenska Automationsgruppen.

Robotdalen ska bland annat fånga upp nya innovativa idéer inom robotik och automation, genomföra förstudier som öppnar upp för investeringar i Sverige och andra länder och bidra med nya affärsmöjligheter till Svenska Automationsgruppens medlemmar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079