23948sdkhjf

VD utsedd att styra miljardprojekt inom vindkraft

Mikael Lindmark tillträder som vd och projektledare i Blaikenområdet i Västerbottens inland, var en av Sveriges största landbaserade vindkraftparker ska byggas.
Den totala investeringen i vindkraftparken utanför Storuman uppgår till 3,8 miljarder kronor och den kommer att stå helt klar 2015.

Redan under våren påbörjas anläggningsarbeten medan Lindmark tillträder som vd och projektledare från och med den första juni.

Under nästa år kommer de första vindkraftverken att monteras och tas i testdrift.

Ger arbete till 200 –
Arbetet på Blaiken kommer att ge säsongsarbete till cirka 200 personer under tre års tid.

Enligt SCB var antalet förvärvsarbetande i Storuman 2537 personer, vilket innebär att Blaikenprojektet kommer att öka antalet förvärvsarbetande i kommunen med närmare 10 % under sommarhalvåret.

- Ett projekt av den här storleken kommer att engagera leverantörer och entreprenörer inom en rad olika branscher. Det är ett stort investeringsprojekt i regionen kring Storuman och det känns bra att vi inom BlaikenVind bidrar till en positiv samhällsutveckling också på det sättet, avslutar Mikael Lindmark.

Vindkraftparken
Fullt utbyggd, 2015, kommer vindkraftparken enligt planerna att bestå av upp till 100 vindkraftverk med en installerad effekt på 250 MW.

Detta gör Blaikenområdet till en av de största landbaserade vindkraftparkerna i hela Europa. Den årliga produktionen på
cirka 700 GWh/år motsvarar den årliga elanvändningen i 150 000 lägenheter.

Den planerade investeringen uppgår till 3,8 miljarder SEK varav Skellefteå Krafts andel är 60% och Fortums andel är 40 %.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062