23948sdkhjf

NCC grundlägger Nordens största vindkraftspark

Vindkraftsparken strax söder om Blaiksjön kommer att bli den största landbaserade i Norden
NCC Construction har fått i uppdrag av BlaikenVind AB att bygga 30 fundament med tillhörande vägar i Blaiken i Sorsele kommun. Vindparken blir Nordens största på land. Arbetena startar i april och skall vara klara i oktober. Ordervärdet uppgår till 107 MSEK.

– Det är en jättesatsning på förnybara energikällor. NCC:s egna satsningar på att exempelvis bygga energisnåla fastigheter med så liten miljöpåverkan som möjligt, går hand i hand med ett sådant här projekt. Därför känns det extra bra att få BlaikenVinds förtroende, säger Hans Levander, affärschef på NCC Construction Sverige i Skellefteå i ett pressmeddelande.

Störst i Norden
Vindkraftsparken strax söder om Blaiksjön kommer att bli den största landbaserade i Norden och en av norra Europas största när den är klar. Uppemot 100 vindkraftsverk kommer att generera cirka 700 GWh per år, vilket motsvarar årsförbrukningen av hushållsel till 150 000 lägenheter. Den förnybara energin beräknas minska utsläppen av koldioxid med 640 000 ton per år. NCC är generalentreprenör för etapp två.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094