23948sdkhjf

Specma fyllde 100 år

Hydraulikföretaget firade i Göteborg med fler än 400 medarbetare på plats.
De är en av Nordens största leverantörer av hydrauliska lösningar. Inriktningen är slangar, rör och kopplingar.

Grunden är företaget Specialmaskiner i Göteborg som etablerades 1918. Den huvudsakliga verksamheten var då, liksom namnet pekar på, utveckling och produktion av specialmaskiner. Kunderna fanns inom sjöfarten.

Under 1980-talet, 1990-talet och 00-talet köptes flera enheter och verksamheten expanderade vidare i Sverige, Finland, Kina, Brasilien, USA, Polen, Storbritannien och Danmark.

1993 skedde en namnändring till Specma Hydraulic. 2016 köptes Specma av danska Hydra-Grene. Företaget ingår i dag i HydraSpecma Group.

De är i dag en av Nordens största tillverkare av hydraulik för industrin.

Dagens inriktning är mot produktion och försäljning av hydrauliska system. Fokus är mot särskilt slangar, rör och komponenter.

Kunderna finns bland stora internationella aktörer som Scania, Volvo och JCB. Men de finns även bland lokala aktörer inom industrin och eftermarknaden.

Huvudkontoret ligger i Göteborg och produktionsenheterna är spridda över världen.

Förra året omsatte koncernen 1,6 miljarder kronor. De sysselsätter i dag över 850 medarbetare i Sverige och andra länder.

Det var fredagen den 31 augusti som 400 Specma-anställda samlades i Göteborg. Dagen började med 18 olika workshops. Sedan följde ett strategiseminarium om framtiden. Dagen avslutades med en stor fest.

– Vi hedrar Specmas imponerande historia och samtidigt tackar vi alla våra kunder som har stöttat oss under de första 100 åren, säger Specmas vd Morten Kjær enligt ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081