23948sdkhjf

De satsar på vidareutvecklad projektstyrning

Värnamobaserade Ravema har tagit fram en tjänst som ska hjälpa kunden att tidigt i projekten identifiera risker och kunna ta rätt beslut.
Företaget uppger att de på sikt även kommer att effektivisera sitt projektarbete ytterligare. Det här ska kunderna märka av genom kortare ledtider samt snabbare och effektivare uppstarter av produktionen (SOP).

Ravema är en partner till den nordiska industrin. De erbjuder produktionsutrustning, verktyg, mätteknik, automation samt tjänster för service och eftermarknad.

Företaget har under många år byggt upp en teknik- och projektorganisation. Nu ska de lyfta den ytterligare och det sker genom att de tillsätter en övergripande projektchef med ansvar för alla projekt i Sverige, Norge och Finland. Det här sker för att möta marknadstrenderna.

– Vi ser tydligt att kraven och förväntningarna från marknaden ökar med avseende på ”time-to-market”, flexibilitet och komplexitet. Projekten blir mer omfattande och även tillhörande kravspecifikationer och villkor, säger Ravemas vd Jörgen Fredsson enligt ett pressmeddelande.

Projektens tidsplaner blir också kortare med mindre felmarginaler. Förväntningarna på leverantörsleden har ökat vad gäller ansvar, kompetens och dokumentation genom hela kedjan.

Ravemas nye projektchef heter Andreas Olsson. Han tillträder tjänsten nu i början av september. Andreas Olsson kommer närmast från Kongsberg Automotive där han var produktionsteknisk chef och har haft ansvar för alla produktionsprojekt. Där hade han även ansvar för beredning och produktionsteknik inom områden som skärande bearbetning, automation samt plåtbearbetning. Han ingick även i fabrikens ledningsgrupp.

Andreas Olsson är 38 år och utbildad maskiningenjör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063