23948sdkhjf

Legotillverkare gör en tung investering

"Det var lite tight i dörröppningen när vi fick utrustningen."
Göteborgsbaserade BoMek Verkstads AB är en legotillverkare som grundades 1975. Deras inriktning är skärande bearbetning. De har för närvarande 45 medarbetare och omsätter 45 miljoner kronor.

Nu investerar de i en ny fleroperationssvarv. Det handlar om en Okuma Multus U3000 SW som de tar in i verkstaden.

– Vi tar in en ny maskin och får därigenom bort flaskhalsar vid tillverkning av för oss långa serier (300-500 detaljer). Vi ökar kapaciteten vad gäller bearbetning. Det var lite tight i ”dörröppningen” när vi fick utrustningen. Faktum är att vi fick montera ner en yttervägg, säger företagets vd Jonas Hedlund till Metal Supply.

De tillverkar detaljer till optikindustri, laserindustri, medicinindustri, bilindustri, maskinbyggare, rymdindustri med mera.

Företaget arbetar med allt från enstaka prototyper till medelstora serier. Det här sker i alla förekommande material.

– 2016 var ett riktigt framgångsrikt år för oss. Då tillkom flera nya och viktiga kunder. Det handlar om kända namn som SKF, Saab, Volvo Cars, Atlas Copco, Husqvarna Jonsered och Astrazeneca, säger Jonas Hedlund till Metal Supply.

Utvecklingen under förra året beskrivs samtidigt som ett år då de samlade kraft för att kunna utföra alla nya affärer de tog hem året före.

Specialiteten är svarvning i rostfritt och duplexa material samt fräsning av finmekanik i aluminium. BoMek tillverkar även komponenter i stål, mässing, koppar, nickellegeringar och plast.

Företaget har två verkstäder. Båda ligger på Hisingen i Göteborg. Den ena finns på Ringön och den andra i Tuve.

Vid den så kallade ”Qvickens verkstad” som ligger på Volvo Tuve servar de Volvo med produktionsutrustning samt prototyper.

Det är Stenbergs i Jönköping som har sålt den nya maskinen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125