23948sdkhjf

Automationsföretaget Agab gör en affär med en av världens största vitvarutillverkare

"Det är högtryck. Det här är den andra stora beställningen i år som vi får inom vitvarubranschen."
Metal Supply har rapporterat om Helsingborgsföretaget Agab Pressautomation flera gånger tidigare.

Den här gången är det en av världens största tillverkare av vitvaror som är kund. Det de beställer är ett mobilt verktygsväxlingsystem.

– Det är högtyck inom vitvaruindustrin. Det här är den andra stora beställningen i år som vi får inom vitvarubranschen. Den största delen av säker och snabb verktygsväxlingsutrustning som vi tillverkar är annars mest till automotive, säger Agabs vd och ägare Anders Gleerup, enligt ett pressmeddelande.

Den här affären gäller den mobila verktygsväxlaren av typen WG Mobile för 8 tons verktygsvikt. Det är den mest populära växlaren i sin klass med en riggtid på fem minuter.

Kunden finns i Brasilien. Agab har tidigare skeppat ut flera system till just Brasilien men då har det framförallt handlat om kunder inom bilindustrin.

Förra gången Agab fick en beställning inom vitvarusegmentet gällde det tre system. Den gången var det en exportorder till Tyskland.

– Många av våra kunder ser våra mobila växlare och träffar oss på internationella mässor som till exempel Euroblech där vi åter ställer ut nu i år den 23-26 oktober, säger Anders Gleerup enligt pressmeddelandet.

Agab är en tillverkare av pressautomation och industriautomation. Kunderna finns framförallt inom bilindustrin men också inom vitvaror och andra branscher där automation krävs.

Företaget erbjuder allt från magneter, rullister, coil-hanteringsutrustning, verktygspännare och smörjsystem till verktygsväxlingsvagnar som kan hantera pressverktyg på upp till 120 ton samt Dominosystem som betjänar flera pressar i en linje.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078