23948sdkhjf

De expanderar i Finland

ÅF förvärvar ett finskt bolag specialiserat på elteknik, automation och mekanisk konstruktion.

ÅF förvärvar Profil-Bau Industrial och skapar därmed en solid bas för vidare expansion inom industriteknik i Finland.

ÅF är marknadsledare i Norden när det gäller industriell teknik och automation. Förvärvet ligger i linje med ÅF:s strategi att utvidga sitt erbjudande och komplettera koncernens nuvarande energiverksamhet i Finland.

Profil-Bau är specialiserat på elteknik, automation och mekanisk konstruktion. De viktigaste kundsegmenten är energi- och industrianläggningar, gruvindustri, kabeltillverkningsindustri, kemisk industri och verkstadsindustri.

– Finland är en intressant marknad och vi har en uttalad ambition att utöka vår verksamhet i landet. Förvärvet av Profil-Bau förbättrar vår närvaro i regionen och stärker vårt erbjudande till industrikunder i Finland, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef för ÅF.

– Vi är glada att bli en del av ÅF. Det stärker våra möjligheter att hävda oss i stora energi- och industriautomationsprojekt, säger Ismo Lehti, vd för Profil-Bau Industrial.

Bolaget har en årlig omsättning på 60 miljoner kronor och 70 medarbetare i Vanda, Tammerfors och Kuopio. Profil-Bau Industrial kommer att konsolideras av ÅF-koncernen från och med september.

Läs mer om: ÅF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063