23948sdkhjf

Haimer och Boeing utökar sitt samarbete

"Boeing är mycket grundliga innan man bjuder in nya medlemmar."
Det är The Oregon Manufacturing Innovation Center Research and Development (Omic R&D) som fortsätter att utöka sitt samarbete på marknaden.

Den här månaden har tyska Haimer tillkommit som det senaste tillskottet.

Nu består samarbetet av totalt 17 bearbetningspartners och tre universitet. Därmed fortsätter FoU-anläggningen i Oregon att stärka utvecklingsmiljön. Inriktningen är bearbetning av avancerade material.

Partnerskapet mellan Boeing och Haimer har funnits i över tio år. Det började med att Haimers system Safe-Lock blev en viktig förändring hos Boeing.

Boeing har en av världens största bearbetningsenheter för titan. De har därmed vid sin anläggning i Portland skapat en standard för skärande och hållande verktyg för bearbetning av svåra material.

Nu blir alltså Haimer medlem hos Omic R&D.

– Boeing är mycket grundliga innan man bjuder in nya medlemmar som kan bidra hos Omic R&D. Vi är mycket nöjda med det nya medlemskapet från Haimer, som vi vet har högkvalitativa verktygshållare för bearbetning, krympning, balansering och förinställning. Haimer kan ge stöd åt Omic R&D och dess medlemmar med toppmodern teknik och Industri 4.0-lösningar, säger William Gerry, som är global teknisk chef vid Boeings avdelning för forskning och utveckling, enligt ett pressmeddelande.

Haimer är familjeägt och är baserat i Igenhausen, Bayern i Tyskland.

Företaget designar, tillverkar och säljer högprecisions-produkter för skärande bearbetning samt för andra branscher, inklusive fordons-, flyg-, energi-, järnvägs- och konventionell bearbetning.

Totalt har de cirka 700 medarbetare över hela världen där 450 av dessa finns vid huvudanläggningen i Igenhausen.

Haimer är en av de största aktörerna i Europa på området för verktygshållare med en daglig kapacitet på cirka 2 000 verktygshållare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094