23948sdkhjf

Krympteknologin lockade vid mässan

Haimers kunder var intresserade av korta verktyg vid Elmia.
För två år sedan satte det tyska företaget upp ett kontor i Skandinavien. I år var första gången som de hade en egen monter vid Elmia Verktygsmaskiner. Där visade de upp sina verktygshållare med fokus på Industri 4.0. Det som lockade besökarna mest var krymp- och balanseringsmaskiner.

– Balansering är något som alla både vet vad det är och vad det inte är. Precis som man balanserar bildäck vill vi även bli av med vibrationerna i maskiner. Särskilt med tanke på att maskinerna snurrar betydligt mycket snabbare än vad bildäcken gör. Genom att minimera vibrationerna spar man både maskinspindlarna och får längre livstid på verktygen, säger Mattias Bjurling, vd på Haimer Scandinavia, till mässorganisationen.

Haimer är familjeägt och är baserat i Igenhausen, Bayern i Tyskland.

Företaget designar, tillverkar och säljer, hög-precision produkter för skärande bearbetning samt för andra branscher, inklusive fordons-, flyg-, energi-, järnvägs- och konventionell bearbetning.

Totalt har de cirka 700 medarbetare över hela världen där 450 av dessa finns vid huvudanläggningen i Igenhausen.

Haimer är en av de största aktörerna i Europa på området för verktygshållare med en daglig kapacitet på cirka 2 000 verktygshållare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093