23948sdkhjf

De samarbetar för att kvalitetssäkra industriell lackering

Företagen Unibap och Miba Industriteknik fördjupar sitt samarbete.
De båda företagen har genomfört flera gemensamma projekteringsuppdrag inom industrin.

Nu väljer de att fördjupa samarbetet. Ett tvåårigt samarbetsavtal tecknas inom marknadsvertikalen lackering och ytbeläggning.

Tanken är att få en gemensam expertkompetens inom teknikområden såsom robotik, maskinseende med djupinlärning och industriell IT. Det här ska erbjudas till kunder över hela Norden.

Marknadsbearbetningen kommer inledningsvis att innefatta cirka 200 svenska aktörer. Under våren nästa år kommer företagen att gemensamt delta vid nordiska mässor.

– Jag anser att Miba är en av de absolut starkaste systemintegratörerna inom automationslösningar för lackering och ytbeläggning i Sverige med lång erfarenhet inom detta applikationsområde, säger Unibaps vd Fredrik Bruhn enligt ett pressmeddelande.

– Vi anser att Unibap är en mycket intressant samarbetspartner inom området kvalitetsavsyning med lärande system, säger Mibas vd Sebastian Fägerstrand enligt samma pressmeddelande.

Det Uppsalabaserade IT-bolaget Unibap är verksamt på området för AI-lösningar och robotik. Företaget har sin bakgrund från mångårig utforskning av rymden, tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

Tanken är att lösningarna kan användas för automations- och robotiksystem i både stora och små företag.

Miba Industriteknik grundades år 2009. Affärsinriktningen är automation och den största delen av försäljningen kommer från det området. Företaget har verksamheter i Helsingborg och småländska Skillingaryd.

Bland kunderna finns bland andra Arla, Gyllensvaans möbler, Horda-gruppen, Husqvarna, Klippan Safety, Leba, National Gummi, Saab, SKF, Svedbergs, Troax och Z-lyften.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094