23948sdkhjf

De skapar synergier med ny stålkoncern

"Den största och mest flexibla kapaciteten i Norden."
Det var i juni som Norrhults Stålgjuteri försattes i konkurs. I mitten av juli rapporterade Metal Supply att norska Stavanger Steel var del i köpet av konkursboet tillsammans med tre anställda. Redan då meddelade den nya ägarkonstellationen att siktet var inställt på tillväxt. Nu presenteras betydligt fler detaljer kring affären.

– 45 av de 55 personer som arbetade i den tidigare verksamheten är nu tillbaka i den nya svenska verksamheten, säger försäljningschefen Andreas Korzonek till Metal Supply.

Företaget uppger att de skapar den största och mest flexibla kapaciteten i Norden vad gäller gjutgods och smidesgods.

– Det finns synergier när vi kan arbeta tillsammans. Där norska Stavanger Steel förut fick tacka nej till detaljer för att de var för små kan vi nu erbjuda de här genom det svenska bolaget. Våra kunder får därmed tillgång till hela vår produktionskapacitet, säger Andreas Korzonek enligt ett pressmeddelande.

Tillsammans kan de båda företagen erbjuda gjutgods i vikterna 10-10 000 kilo per detalj. I smidesverkstaden kan de smida rostfria detaljer som väger upp till 5 000 kilo.

– Det här ger en flexibel produktion där vi kan kapacitetsutjämna mellan enheterna för att hålla ledtider på bra nivåer, säger Stavanger Steels vd Rasmus Nordbø.

Företaget tillhandahåller smides-gods, rund-, fyrkant- samt rör upp till fem ton och åtta meter långa.

Vad gäller gjutgods tillhandahålls detta i både låglegerade och höglegerade stålsorter. Det inkluderar speciallegeringar i Manganstål.

För smidesgods arbetar de med rostfritt höglegerat specialstål.

Kapaciteten vad gäller gjutgods i Stavanger och Norrhult är kombinerat 4 000 ton.

Vidare har Stavanger en smideskapacitet på 5 000 ton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.203