23948sdkhjf

De vinner ett innovationspris

Saltängens Mekaniska Verkstad tar hem Skapa-priset till minne av Alfred Nobel.
Företaget blev länsvinnare i Östergötland. Nu får de chansen att tävla i Stockholm i november mot övriga länsvinnare. Priset är en halv miljon kronor.

Det som de prisas för är den egenutvecklade sikten som är ett resultat av många års krosserfarenhet. Enligt Saltängen ökar den kapaciteten i krossverket med så mycket som 30 procent.

Det leder till en bättre produktionsekonomi men har också en positiv påverkan på miljön.

– Vi på Saltängen är oerhört stolta att få ta emot detta pris. Sikten är frukten av lyhörd och nyfiken personal som verkligen har lyssnat på vad marknaden behöver, säger företagets vd Jim Hedkrok enligt ett pressmeddelande.

Saltängen tillhandahåller underhållstjänster och produkter till fem branscher i hela Sverige. Det handlar om energi och process, tillverkningsindustri, anläggningsindustri, byggnadsindustri och industrirör.

Företagets bas är Norrköping där både huvudkontor och verkstad ligger. Sedan 2016 har de också ett dotterbolag i Tjeckien där panndelar till kunder inom energi- och processindustrin tillverkas. Utöver detta finns även en filial för industrirör i Borlänge.

Saltängen ägs av duon Jim Hedkrok och Christer Thorn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.83