23948sdkhjf

De gör en rekordstor maskininvestering

Tillverkaren i rostfritt köper in Norrlands största och snabbaste fiberlaser.
Företaget det gäller heter Lolab Produkter och grundades 1975 och drevs av familjen fram till 1986. I dag ägs företaget av familjen Lindbloms Förvaltning, Thomas Lindblom och MP Bolagen Industri.

Nu investerar Lolab i det som enligt maskinleverantören Bystronic är "Norrlands största och snabbaste fiberlaser".

Den står i det lilla samhället Dombäck som ligger strax utanför Husum. Orterna ligger ett par mil utanför Örnsköldsvik.

Från företaget Lolab Produkter kommer de kabelstegar som skyddar kablaget genom hela Norra länken i Stockholm. Det här vägtunnelprojektet är ett av de största i sitt slag i norra delen av Europa.

– Det är 60 kilometer kabel inne i tunnlarna som vår produkt bär upp. Vi tillverkar mycket, men är specialiserade på produkter i rostfritt och varmförzinkat material, vilket passar bra för de högt ställda krav på tunnelinredningar vi utvecklat i samarbete med väg- och banverket, säger företagets vd Thomas Lindblom enligt ett pressmeddelande.

Det de nu köper in är en Bystronic ByStar Fiber på 8000W. Sedan tidigare hade de två kantpressar från samma leverantör.

– Vi bearbetar ungefär 250 ton stål årligen, både rostfritt och syrafritt. Vi håller oss oftast under 10 mm, och med den styrkan fiberlasern levererar så kan vi arbeta väldigt effektivt. När det gäller snabbheten är det imponerande att se den prestera. Det allra vanligaste vi skär är nog 0,7 mm syrafast stål, och det går undan väldigt fort, säger laseroperatören Viktor Eklund enligt ett pressmeddelande.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094