23948sdkhjf

De samarbetar nordiskt inom 3D-printing

Alla nordiska aktörer upplever att deras respektive marknad är för liten.
Därför hölls en konferens i Estland förra veckan med deltagare från Sverige, Finland och Norge.

Tanken är att skapa en större nordisk marknad. Alfred Nobel Science Park är med i den här satsningen.

– Det handlar om att hitta praktiska, tydliga och konkreta samarbeten, säger Mikael Melitshenko, affärs- och projektutvecklare vid Alfred Nobel Science Park, enligt ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att i maj så träffade Paul Wooldridge, som är verksam inom Alfred Nobel Science Parks profilområde avancerad tillverkning, några nordiska aktörer inom 3D-printing på ett möte i Bryssel.

Även Karlskogaföretaget Amexci, som Metal Supply rapporterat om tidigare, fanns med bland deltagarna vid det möte som nu hölls i Estland.

– Vi var nio personer från tre länder där alla på olika sätt jobbar med 3D-printing. Allt ifrån Sintef som är ett forskningsinstitut i Norge, till Pekka Ketola från 3Dstep Finland som jobbar med att göra designer för 3D-printing, säger Mikael Melitshenko vidare enligt pressmeddelandet.

Tanken är att framöver arrangera ett större seminarium. Enligt planen ska det äga rum i Stockholm nu i november.

Alfred Nobel Science Park har verksamheter i Örebro och Karlskoga. Tanken är att skapa samarbeten mellan företag, forskning och näringsliv. Det sker genom utvecklingsprojekt på regional, nationell och internationell nivå.

Organisationens profil- och kompetensområden är bland annat avancerad tillverkning och autonoma system.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109