23948sdkhjf

Högtryck hos verkstaden

"Vi har svårt att hinna med allt jobb. Därför ska vi växa både med nya maskiner och fler anställda.”
Jonssons Mekaniska med bas i Igelstorp utanför Skövde har i dagsläget 15 medarbetare. Företaget har funnits i 28 år, och har nu en plan till 2020 att växa ännu mer.

– I dag har vi svårt att hinna med allt jobb och de förfrågningar vi får. Det märks att våra kunder har högtryck och efterfrågan på våra tjänster är hög. Därför söker vi flera CNC-operatörer till, säger vd John-Erik Jonsson till Metal Supply.

Rekryteringen görs tillsammans med Lernia för att få en stor spridning på rekryteringen. Men anställningen är hos Jonssons Mekaniska.

– Problemet just nu är att hitta folk. Det är brist överallt, säger John-Erik Jonsson.

– På sikt vill vi växa för att bli en ännu starkare partner till våra kunder. Vi tror att genom att korta och säkra upp våra ledtider kommer vi vara en naturlig samarbetspartner för våra kunder även den dagen som det inte är högkonjunktur, säger Mattias Karlsson som är platschef på Jonssons Mekaniska sedan i våras.

Därför sker rekryteringarna som genomförs nu inte bara för att klara den ökade efterfrågan just nu utan även för att de ska ha möjlighet att utveckla företaget in i framtiden.

– Det kommer att bli en otroligt spännande tid här framöver, då jag vet att vi har många utvecklingssteg att ta, säger Mattias Karlsson till Metal Supply

Företagets specialitet är svarvning och fräsning i alla material. Det sker ur stång och från ämne/kuts.

– Vi har både små och stora kunder, från flera olika branscher. Vi ser att genom att specialisera oss på de kortare och medellånga serierna men att ändå kunna hålla en kort leveranstid så gör det oss konkurrenskraftiga, säger John-Erik Jonsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094