23948sdkhjf

Stor orderingång för Universal Robots nya e-Series

"Den har blivit väldigt bra mottagen i Europa, USA och Asien", säger marknadsutvecklaren Thomas Hvarvenius till Verkstäderna.
Företaget har efter premiären på Automaticamässan den 19-22 juni börjat leverera e-Series sexaxliga robotarmar.

Det här har skapat en stor orderingång.

– Så för tillfället är leveranstiden lite längre men vi ska kunna leverera även e-Series efter fem dagar lite längre fram, i enlighet med företagets övriga produkter, säger Thomas Hvarvenius, som var på plats i München.

En av flera nyheter med coboten är att den har en inbyggd kraft- och momentgivare.

– Det gör att e-Series är mycket noggrann i verktyget och detta skapar möjligheter i applikationer som behöver sökningsmoment, till exempel exempel vad gäller av- eller påstapling, olika höga plockämnen, orientering/mätning, hålsökning och så vidare, säger Thomas Hvarvenius.

Andra situationer som behöver en kraft/momentgivare är då tryckmoment är intressant, exempelvis slipning eller pollering.

– Vi tror att det kommer att dyka upp mycket nya applikationer med hjälp av kraft/momentgivaren, säger Thomas Hvarvenius.

Har någon i Sverige beställt?

– Tyvärr så lanserades e-Series precis innan sommaren och den svenska semestern. Vi svenskar investerar inte så mycket under semestern så än så länge har inte försäljningen tagit fart i Sverige, men vi är snart där.

Den svenska marknaden har vaknat upp kring användningen av Universal Robots cobots.

– Den nya e-Series kommer att väcka upp fler. Det kommer bli en spännande höst med många intressanta installationer i Sverige, avslutar Thomas Hvarvenius för Verkstäderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078