23948sdkhjf

Verkstaden ökar produktionsytan

"Vi har fått mer jobb att göra. Tanken är att förbättra flödena i organisationen. Vi arbetar mycket med ett lean-tänk."
Det är företaget Bergs Mekaniska det gäller.

Basen är en mil utanför tätorten Molkom som ligger mellan Karlstad och Filipstad i Värmlands län.

Nu bygger de ut förrådsytan med 1 300 kvadratmeter. På bilden till den här artikeln syns det när de sätter upp andra tältet av totalt två. Båda tälten handlar om ett projekt på 2 500 kvadratmeter lageryta.

– Vi har fått mer jobb att göra och ökar produktionsytan. Men det gäller att vara ödmjuk – högkonjunkturen är enkel, säger företagets vice vd Per Inge Berg till Metal Supply.

Företaget är familjeägt och har funnits i över 30 års tid. Det grundades 1984 av Sten-Ove Berg och drivs i dag av de båda sönerna ​​​​​​​Morgan och Per-Inge Berg.

I dag är de 35 medarbetare. Före utbyggnaden förfogade de över en lokalyta på 3 500 kvadratmeter.

– Vi omvandlar gammal förrådsyta till produktionslokal. Det är därför vi bygger nytt. Tanken är att förbättra flödena i organisationen. Vi arbetar mycket med ett lean-tänk. Under hösten kommer vi att ta in ytterligare några medarbetare i organisationen, säger Per Inge Berg.

Bland kunderna finns både små och stora företag. De finns över hela landet och i branscher som till exempel fordonsindustrin, gruvindustrin, bygg, entreprenad och även pappersindustrin.

– Vi försöker att få en bra spridning av kunder. Det är viktigt att inte stå och falla med enskilda kunder eller branscher. Den här högkonjunkturen kommer inte att vara för evigt, säger Per Inge Berg till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081