23948sdkhjf

Vindkraftsjätte etablerar sig i Sverige

Ett av Europas största energibolag, tyska EnBW, etablerar sig i Sverige. Företaget tänker satsa stort på förnybar energi.

Det tyska energibolaget EnBW expanderar sin verksamhet i Sverige med etableringen av EnBW Sverige, som får sin bas i Falkenberg.

I och med det gör företaget sin första vindkraftsinvestering i Sverige – en vindkraftspark i Tidaholms kommun. De tre vindkraftverken får en total kapacitet på 11 MW och planeras att tas i drift nästa sommar.

EnBW har funnits på den skandinaviska marknaden sedan 2016 då de köpte dotterbolaget Connected Wind Servces, CWS. CWS har huvudkontor i Danmark och är en av Europas ledande oberoende serviceleverantörer för vindkraftverk. Bolaget har lokala serviceteam i Danmark, Sverige och Tyskland. Sedan det förvärvet är EnBW en viktig aktör inom underhåll och reparationer av vindkraftverk.

EnBW ser Sverige som en av de starkaste marknaderna i Europa för vindenergi. Faktorer som goda vindlägen, regleringar och kompensationssystem ligger bland annat till grund för etableringen i Falkenberg.

– Med EnBW Sverige går vi in på ytterligare en europeisk marknad, bara några veckor efter vårt marknadstillträde i Frankrike, och som en etablerad projektutvecklare och operatör vill vi också bidra till utvecklingen av förnybar energi, förklarar Dirk Güsewell, Head of Portfolio Development på EnBW.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094