23948sdkhjf

Här är grunden för industrins digitalisering

En fransk-italiensk rapport lyfter fram IEC-standarders betydelse för Industri 4.0.
Det är organisationer som arbetar med industrins digitalisering (Industri 4.0) i Frankrike, Italien och Tyskland som har skrivit rapporten tillsammans. Den heter ”The Structure of the Administration Shell”, enligt ett pressmeddelande från SEK Svensk Elstandard.

Tanken är att visa på en gemensam utgångspunkt som olika typer av intressenter kan bygga vidare på för olika typer av tjänster och strukturer.

Det administrativa skalet (”the administration shell”) är en standardiserad digital representation av tillgången (”the asset”).

Tillgången och dess skal bildar gemensamt en ”smart komponent” som kan representera en typ av tillgång (till exempel en motor).

Rapporten behandlar olika typer av industriella processer inom alla industrisektorer. Ett exempel på ett användningsområde är en anläggning för fyllning och packning av flaskor.

Rapporten lyfter bland annat fram ett par publikationer från den internationella standardiseringsorganisationen IEC som grund.

Flera av dessa internationella standarder är framtagna i den tekniska kommittén IEC TC 3. Sverige har där länge haft sekretariatet.

Svenska experter deltar i det här arbetet. De organiseras av SEK Svensk Elstandard som ända sedan 1907 är svensk medlem i IEC. De fastställer också svensk standard på dessa områden.

På länken nedan går det att läsa hela rapporten:

https://www.plattform-i40.de/I40/Redaktion/EN/Downloads/Publikation/hm-2018-trilaterale-coop.pdf;jsessionid=D218E881E2DD6BCB4627FD12B9877BDF?__blob=publicationFile&v=5
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078