23948sdkhjf

Robotföretaget samarbetar

Yaskawa Nordic behöver stärka sin organisation och tar hjälp av Unik Resurs.
De båda företagen har tecknat ett samarbetsavtal.

Bakgrunden är att Yaskawa Nordic växer kraftigt, vilket Metal Supply har rapporterat om flera gånger tidigare.

Därför har de tecknat ett fördjupat rekryteringsavtal med Unik Resurs. Det innebär att alla rekryteringar som Yaskawa har behov av framöver kommer att hanteras av Unik Resurs.

– På så vis får vi en tydlighet gentemot arbetsmarknaden och en partner med en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess som kan hjälpa oss hitta den kompetens vi behöver för att fortsätta att göra nytta med vår robot- och automationsteknik, säger Thomas Sabel, HR chef på Yaskawa Nordic, enligt ett pressmeddelande.

Yaskawas nordiska verksamhet, Yaskawa Nordic, grundades på 1970-talet i småländska Torsås. Företaget är en av världens största tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer, med över 400 000 Motoman-robotar installerade globalt.

Yaskawa Nordic har cirka 160 medarbetare och kontor i Torsås, Kalmar och Jönköping.

– Samarbetet är redan i full gång och gemensamt söker vi just nu en mängd olika tjänster. Bland annat eftermarknadschef, Key Account Manager (DMC), produktionsingenjör, teknisk ingenjör (el), montörer, svetsare, truckförare, elektriker, elskåpsmontörer och automationstekniker. Framtiden är automation och våra medarbetare hjälper till att nå dit, säger Thomas Sabel enligt pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11