23948sdkhjf

Nya delägare till Airec

Det expansiva värmeväxlarbolaget får in omkring 25 miljoner kronor när Industrifonden och en tysk investerare går in som delägare i bolaget.
Industrifonden och den tyska investeraren RWE Innogy investerar i Malmöföretaget Airec som har utvecklat och internationellt introducerat helt nya typer av högeffektiva och kompakta plattvärmeväxlare.

Pengarna ska användas till internationell marknadsexpansion.

Airecs värmeväxlare används redan som en kritisk komponent för att minska koldioxidutsläpp och spara energi i bland annat värmepannor, kraftvärmemotorer, flygplansturbiner, olika kyl- och fryssystem, biogas- och andra processystem.

Global potential
Airec, som grundades 2000, omsätter ca 20 miljoner kronor och säljer både i Europa och i Asien. Planen är nu att satsa på fler internationella marknader, bland annat USA.

- Detta är en mycket spännande produkt med stor global potential, säger Stefan Jakélius, investeringsansvarig på Industrifonden. Bolaget ligger nu i förhandling med flera mycket intressanta kunder, vilket gör att framtiden ser ljus ut.

30 miljoner
I investeringen på totalt cirka 30 miljoner kronor deltog, förutom Industrifonden och RWE Innogy, även grundaren Sven Persson och den tidigare ägaren Teknoseed II.

Innogy Renewable Technologies Fund är en investerare knuten till Tysklands näst största energibolag RWE.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.397