23948sdkhjf

Airec i Malmö köper in helsvensk presslinje

Investerar i en hydraulpress med en presskraft på 600 ton från SMV Industrier.
Plattvärmeväxlartillverkaren Airecs nya presslinje från SMV Industrier är svensk rakt igenom. Det var också ett skäl till att företaget valde just SMV som leverantör.

– Kvalitet är viktigt för oss. Sedan vill vi även ha support på nära håll, säger Airecs produktionschef Peter Håkansson enligt ett pressmeddelande.

Malmöbaserade Airec har investerat i en hel linje med en hydraulpress som har en presskraft på 600 ton. Förutom själva pressen köper företaget även in hasplar, en specialutvecklad servotångmatare och ett gemensamt styrsystem. Alla ingående komponenter i linjen är tillverkade i Sverige.

Linjen är konstruerad och monterad på plats hos SMV i Smålandsstenar.

– Det är en helsvensk maskin. Som kund behöver man inte känna sig orolig. Med en svensk press får man hjälp på nära håll och bättre kvalitet. I slutänden blir det billigare än att köpa till exempel en kinesisk maskin. Våra pressar har ett problem, de håller alldeles för länge, säger SMV Industriers försäljningschef Kuno Nothin, enligt pressmeddelandet.

Airec är en helt ny kund till SMV Industrier och det uppges ha varit tillfälligheter som gjorde att företagen kom i kontakt med varandra.

Malmöföretaget grundades 2002 och är inriktat på att utveckla och producera plattvärmeväxlare. Tidigare har företaget inte haft någon egen tillverkning men i och med satsningen blir det ändring på det här.

I pressen ska en ny produkt tillverkas som inte tidigare har funnits. Denna har tagits fram i ett samarbete som skett nära ett globalt OEM-företag.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079