23948sdkhjf

Ymer Industrial i Ljungby investerar

Köper in en fem meter lång klipplinje från SMV Industrier i Smålandsstenar.
Ymer Industrial i småländska Ljungby investerar. Företaget köper in en klipplinje som består av sax, kombinerad matare och riktverk och en avhaspel. Det handlar om en fem meter lång linje från SMV Industrier.

– Jag hade hört talas om SMV Industrier tidigare, jag tittade runt på nätet och hittade dem. Vi tittade även på en italiensk tillverkare men det finns stora fördelar med att ha närheten till både leverantör och support som vi får nu, säger Jim Eriksson, produktionschef vid Ymer Industrial, enligt ett pressmeddelande.

Företaget Ymer Technology grundades 2005 i Stockholm där huvudkontoret fortfarande ligger kvar. Det började som en liten importfirma som sålde vidare kylare till främst fordon och maskiner som inte körs på vanliga vägar.

– Verksamheten utvecklades och man erbjöd kunderna kompletta kylarsystem med fläktkåpor, slangar, pluggar med mera. För att lyckas med detta krävdes det att man investerade i en monteringsverkstad och denna valde man att placera i Ljungby, säger produktionschefen Jim Eriksson vidare enligt pressmeddelandet.

Verksamheten i Ljungby startade 2007. Nio år senare bestämde sig Ymer Technology att starta upp en egen tillverkning av kylare och det var då dotterbolaget Ymer Industrial föddes. I dag förfogar Ljungbyföretaget över 12 000 kvadratmeter stora lokaler med sammanlagt 80 medarbetare.

– Vi har investerat för cirka 35 miljoner kronor. I våra nya fina lokaler finns det maskiner som ska sköta tillverkningen av kylarna, bland annat den nya linjen från SMV Industrier, säger Jim Eriksson vidare.

Företaget är i startskedet av produktionen och ska nu titta på vilka kunder som är intresserade av att få svensktillverkade kylare i stället för kinesiska.

– Många kunder i dag kräver att tillverkningen sker i Europa, säger Jim Eriksson.

Bland kunderna finns stora tillverkare av vindkraftverk, truckar, kompressorer, entreprenadmaskiner med mera.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078