23948sdkhjf

Verkstadsföretag begär rekonstruktion

Krisen i fordonsindustrin har bidragit till likviditetsbrist för verkstadsföretaget Prestando AB i Trelleborg som i fredags lämnade in ansökan om företagsrekonstruktion.
Trelleborgsföretaget Prestando är underleverantör till bilindustrin där krisen har slagit hårt mot många företag.

Sedan finanskrisen slog till hösten 2008 har företaget brottats med likviditetsproblem.

I början av 2011 hade företaget ett avgörande tapp som har lett till beslutet om ansökan om rekonstruktion.

- Det är framförallt efterdyningar av finanskrisen och krisen inom fordonsindustrin som är den direkta orsaken till svårigheterna med likviditeten. Trots stora ansträngningar hos personal, leverantörer, finansiärer och ägare så har problemen kvarstått. Vi ser därför fram emot en rekonstruktion som kan skapa förutsättningar för en stabil framtid, säger företagets vd Per-Olof Jönsson.

Verksamheten fortsätter
Under en kommande rekonstruktion kommer den löpande verksamheten att fortsätta som tidigare, men med ytterligare ansträngningar för att stärka den framtida verksamheten, enligt Ackordcentralen i Lund som ansvarar för företagsrekonstruktionen.

- Min bedömning är att företaget har stora förutsättningar att genomföra en lyckad rekonstruktion. Tillsammans ska vi nu snabbt se över verksamheten i syfte att kunna göra en rekonstruktion som garanterar företagets fortsatta verksamhet och som möjliggör för Prestando att kunna fortsätta sin i grunden mycket starka verksamhet, säger Peter Öfverman vid Ackordcentralen i Lund som ansvarar för företagsrekonstruktionen.

Berör inte andra bolag i koncernen
Prestando har huvudkontor i Trelleborg och produktionsenheter i Trelleborg, Kalmar samt Kina (Wuxi) med totalt ca 200 anställda.

Det är Prestando AB och moderbolaget Prestando Holding AB som begär rekonstruktion. Övriga rörelsedrivande bolag i koncernen, OGO AB i Kalmar och Prestando Wuxi, är över huvud taget inte berörda.

- Denna åtgärd skapar stora möjligheter för att företaget ska gå stärkt ut ur en rekonstruktion. Vi kan se fortsatt stark orderingång och signaler på marknaden som talar om ytterligare förstärkningar på marknaden i framtiden. Vi ser trots svårigheterna som varit, positivt på framtiden för Prestando, säger Per-Olof Jönsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.768