23948sdkhjf

Bosch Rexroth satsar i Helsingborg

Under våren satsar Bosch Rexroth på att utveckla och förstärka sin produktionsanläggning i Helsingborg som blir skandinaviskt center för fabriksautomation .
Den befintliga fabriken får en ny serviceenhet, utbildningsanläggning och teknikavdelning.

Tillverkning av linjärteknik kompletteras med pneumatikproduktion samt ett utökat lager av elprodukter.

– Tanken är att vi ska växa både i omsättning och antal medarbetare i Helsingborg. Enheten kommer att bistå kunder och vår egen säljorganisation i hela Skandinavien, säger Ulf Helles, divisionschef Bosch Rexroth.

Nära grannländerna
Fabriken i Helsingborg har sedan starten tillverkat produkter inom linjärteknik, men Bosch Rexroth utökar nu med pneumatikproduktion och lager för exempelvis elservo. Enheten erbjuder också skräddarsydda kundlösningar och system samt lager för andra komponenter inom fabriksautomation.

– Ett skandinaviskt center innebär att vi här i Sverige får ett större fokus internationellt. Helsingborg är ett geografiskt attraktiv område, nära till våra svenska kunder och nordiska grannländer, säger Ulf Helles, divisionschef Bosch Rexroth.

Fabriken byggdes 1990 och har en produktionsyta på 2000 kvadratmeter. Idag arbetar cirka 42 personer i Helsingborg med produktion och försäljning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094