23948sdkhjf

Genombrottsaffär för industrileverantören

De tar hem en order på en helt ny produkt. Företaget investerar också tungt i en automatiserad cell.
Det är AnVa Components som gör satsningen. I ett första skede köper de in en Haas VF2 till sin tillverkningsenhet i Kalix i Norrbotten.

Det är deras fjärde maskin från samma tillverkare och de kommer att installera fler Haas-maskiner framöver.

– Vi bygger upp en automatiserad cell som består av två svarvar och fleroperationsmaskinen från Haas. Cellen inkluderar också en robotlösning från ABB. Skälet är att vi har tagit hem en affär på en helt ny produkt hos en stor internationell verkstadskund, säger företagets vd Mikael Nilsson till Metal Supply.

AnVa Components är en global leverantör till fordonsindustrin och övrig verkstadsindustri. Inriktningen är kvalificerade produkter i legerat stål. Företaget hette tidigare HT-Svarv.

De arbetar med allt från standardisering, konstruktion och maskinbearbetning till värmebehandling och ytbehandling.

– Tyvärr kan jag inte namnge kunden. Men det jag kan säga är att vi ska tillverka produkten i stora serier, säger Mikael Nilsson till Metal Supply.

Företaget ingår i verkstadskoncernen AnVa Industries, med säte i Västerås, som består av 13 verksamhetsdrivande enheter. Fokus är på skärande bearbetning, industrigummi, rör- och stånggrossistverksamhet, plåtbearbetning samt sourcing och montage. Verksamheter finns i Sverige, Litauen och Tyskland.

Koncernen omsätter drygt 700 miljoner kronor och har 455 medarbetare.

Det är Edströms Maskin som har sålt Haas-maskinen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078