23948sdkhjf

Besökarna nöjda med årets Heat Treatment-seminarium

Flera kända föreläsare och 135 deltagare från hela världen var med när AGA och Bodycote stod som värdar.
Det var den 30-31 maj som de två företagen arrangerade seminariet ”The Heat Treatment Industry – a branch in change”.

Deltagarna anslöt från länder som USA, Asien, England, Tyskland, Polen, Finland och Danmark. Det hela avslutades med en undersökning där besökarna fick besvara fem frågor om arrangemanget, kvalitet på föreläsningarna och annat. Betyget blev 4,1 av 5 möjliga.

– Jag uppskattade seminariets bredd. Särskilt intressant var SSAB:s föredrag om Toolox och hur de kombinerar detta med Corr-I-Dur, något som vi på Bulten har börjat titta på. Det var värdefullt att träffa och utbyta erfarenheter med andra i samma bransch, säger Erik Spolander från Bulten, enligt ett pressmeddelande.

– Min upplevelse av seminariet är mycket positiv, inte minst avsnittet om Industry 4.0 och Aichelins föredrag där man kopplar upp sina ugnar mot ugnsleverantörerna med avseende på reservdelar och förebyggande underhåll. Uddeholms nya pulverstål med sin särskilda specifikation var också intressant att höra om. Jag kommer gärna tillbaka om två år, säger Jerry Edh från företaget T Knutsson.

Seminariet hålls vartannat år sedan 2005. Tanken är att öka kompetensen inom värmebehandling, meddela nyheter och vara en mötesplats för medarbetare, kunder, samarbetspartners och konkurrenter.

Årets seminarium berörde utmaningar och möjligheter branschen står inför mot bakgrund av elektrifiering av fordon, digitalisering, additiv tillverkning (3D-printning) och nya processer som LPC och miljövänlig sätthärdning.

– Om det var något som stack ut och kan klassas som årets snackis så var det additiv tillverkning, 3D-printning – ett aktuellt ämne för många företag, säger Ulf Fritz, marknadschef på Bodycote, enligt ett pressmeddelande.

Bodycote är en stor global leverantör av materialtekniska tjänster. Det omfattar olika metoder inom värmebehandling, ytbehandling, het isostatisk pressning och numera additiv tillverkning.

Den svenska verksamheten sysselsätter 300 medarbetare på nio orter. Företaget omsätter cirka 300 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125