23948sdkhjf

SKF och Hexatronic ingår partneravtal

SKF och Hexatronics helägda dotterbolag Proximion har ingått ett partnerskap för industrialisering av fiberoptiska sensorsystem.

Partnerskapet syftar till att kombinera SKF:s fiberoptiska mätteknologi för rullningslager med Proximions erfarenhet och kunnande inom utveckling och framställning av avancerade fiberoptiska sensorer och datainsamlingsenheter.

Fiberoptik möjliggör slutmontering i befintliga lagerproduktionsmiljöer, medan de flesta befintliga sensortekniker ställer ytterligare krav på ombyggnad av tillverkningsmiljön för att tillgodose säker hantering av elektronik.

– Fiberoptisk sensorteknologi innebär ett spännande utvecklingssteg. Den möjliggör användningen av våra lager för process och kvalitetskontroll. Vi har utvecklat denna sensorteknologi under en längre tid och tar nu nästa steg tillsammans med Hexatronic för att snabbare integrera denna i olika kundapplikationer, säger Victoria Van Camp, CTO and President, Innovation and Business Development.

Martin Åberg, vd Proximion och vice vd Hexatronic Group, kommenterar partneravtalet så här:

– SKF är marknadsledande och teknologipionjär inom rullningslager, det är ett nöje att tillkännage detta långsiktiga industrialiseringssamarbete. Detta partnerskap ligger helt i linje med vår strategi att öka vår marknadsandel av innovativa system, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109