23948sdkhjf

Uppföljningsorder på automation

Miba Industriteknik tecknar ett nytt avtal om att automatisera Husqvarnas lackeringsanläggning.
Det nya uppdraget för Miba Industriteknik, med verksamheter i Helsingborg och Skillingaryd, gäller automationsprojektet som heter "Alp 2", enligt ett pressmeddelande.

– Det här är ett spännande uppdrag hos en spännande kund. Inte minst därför att Husqvarna har satt upp ett aggressivt mål för sin automation. Det finns chans att vi kommer att få göra fler projekt hos dem framöver, säger Mibas vd Sebastian Fägerstrand till Metal Supply.

Det första Alp-projektet handlade om att automatisera upphängningen av gods på conveyors i rörelse.

Uppföljaren handlar om att automatisera avplocket.

Miba Industriteknik ska samarbeta med Uppsalabaserade Unibap och använda deras självlärande vision-system (IVS) för kvalitetsavsyning.

En speciell lösning har tagits fram som är anpassad för Husqvarnas omfattande och varierande flora av produkter.

Anläggningen är utrustad med en helautomatisk omställning vid artikelbyte. Den kan packa både hel och halvpall och är förberedd för automatisk truckhantering av godset.

Arbetet ska slutföras under hösten.

Miba Industriteknik grundades år 2009. Affärsinriktningen är automation och den största delen av försäljningen kommer från det området.

Bland kunderna finns förutom Husqvarna även bland andra Arla, Gyllensvaans möbler, Horda-gruppen, Klippan Safety, Leba, National Gummi, Saab, SKF, Svedbergs, Troax och Z-lyften.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.065