23948sdkhjf

Storaffär till instrumentföretaget

Göteborgsbaserade Minalyze säljer ett analysinstrument för digitalisering av borrkärnor i Australien.
Beställare är den statliga australiensiska forskningsorganisationen CSIRO. Instrumentet kommer att installeras i deras geologiska forskningslabb för borrkärnor, enligt ett pressmeddelande.

– Det här är ett genombrott för oss då det är första gången vi säljer ett instrument. Tidigare har vi genom vår servicemodell utfört analyser ute hos kunder med det här instrumentet. Nu får vi helt enkelt bygga ett nytt, säger Minalyze vd Annelie Lundström till Metal Supply.

Utrustningen är utvecklad och tillverkad i Sverige.

Enligt företaget är det här det enda instrument som klarar av full digitalisering av borrkärnor och andra borrprover.

– Vi är mycket nöjda över ta vår relation med CSIRO till nästa nivå. Detta strategiska samarbete möjliggör utveckling och expansion in i nya affärsmodeller. I tillägg till vår servicemodell kan vi nu erbjuda försäljning av instrument till marknadssegmentet forskning och akademi, säger Annelie Lundström enligt ett pressmeddelande.

CSIRO är av en av de viktigaste forskningsgrupperna inom mineralresurser i världen.

Minalyze började sälja tjänster i Australien 2015.

– Vår expansion är mycket lyckad, vi är etablerade i hela värdekedjan och har exempelvis instrument helintegrerade i Glencores gruva George Fisher och en Minalyzer installerad i kärnarkivet i södra Australien, säger Annelie Lundström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078