23948sdkhjf

Vinner pris för sin teknik som ska stärka svensk gruvindustri

Vinnare av IVA, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens, företagstävling Smart industri 2023 blir Minalyze som med egenutvecklade digitala tekniker har ett unikt erbjudande som stärker gruvindustrins möjlighet att samla in och visualisera geologiska data.

Annelie Lundström, vd och grundare på Minalyze, beskriver sin lycka i ett pressmeddelande.

– Vi är oerhört glada över att vi utsetts till vinnare i företagstävlingen Smart industri för vår världsunika produkt som snabbt kan analysera och digitalisera stora mängder borrprover och underlätta gruvindustrins prospektering efter metaller och mineral.

Juryns ordförande och vice vd på IVA, Fredrik Hörstedt, berättar närmare om årets tävling – och den genomgående höga kvalitén bland företagen.

– Juryn har haft ett svårt uppdrag att utse en vinnare då det varit en oerhört hög kvalitet bland kandidaterna. Det ger en fingervisning om vilken bredd av innovativa företag som finns i Sverige när det gäller digitalisering.

Juryns motivering:

Minalyze AB vinner 2023 års företagstävling Smart industri för att de med egenutvecklade avancerade digitala tekniker som bas har tagit fram ett världsunikt erbjudande som stärker gruvföretags förmåga att samla in och visualisera geologiska data. Minalyzes lösningar effektiviserar gruvors verksamheter världen över på ett radikalt sätt. Minalyze digitala teknik stärker också svensk gruvindustri, bidrar till Europas oberoende av metaller och mineraler från andra geopolitiska regioner, samt påskyndar samhällets elektrifiering och den gröna omställningen.

IVA

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079